Goed voor mezelf zorgen is belangrijk voor mij geworden. Ik ben het waard en bovendien maak ik hierdoor de wereld om me heen een beetje mooier.

Ik heb een manier van mezelf voeden aangeleerd waar ik me goed bij voel en waar mijn lichaam goed op reageert. Mijn lichaam is niet langer een of ander aanhangsel waar ik alleen maar last van had, maar mijn medestander die me allerlei signalen doorgeeft zodat ik weet wat goed en passend voor mij is. Mijn lichaam laat me allerlei emoties voelen, die ik toelaat zonder overspoeld te worden, want het enige wat een emotie wil is gevoeld worden en dan gaat hij weer voorbij. Ook veiligheid zit in mijn lichaam.

Mentale voeding is evenzeer belangrijk als de brandstof voor mijn lichaam. Mentale voeding neem ik tot me door regelmatig ontspanning te nemen en die dingen te doen waardoor ik me weer kan opladen. Zo heb ik mijn eigen kruidenthuin gemaakt, uit ik mezelf door softpastel tekeningen te maken, ontspan ik door mandala’s te kleuren, ik mediteer en doe oefeningen om mezelf sterker te maken. Ik heb helder wat mij energie geeft en wat mij energie kost en houd daar rekening mee.

Ik heb geleerd dat antwoorden op alle belangrijke vragen in mezelf liggen. Van de focus enkel gericht op doen is mijn focus meer verplaatst naar zijn.

Ik heb de zorg verantwoordelijkheid genomen voor het gekwetste kind in mezelf, en uiteindelijk heeft zij haar veilig thuishaven gevonden in mijn lichaam.

Vanuit de duisternis, waar een schrikbewind gevoerd werd door stemmen uit het verleden, de stemmen van de eetstoornis, ben ik stap voor stap de poort doorgegaan totdat ik in het volle zonlicht stond. Dat is de plek waar ik nu ben, waar ik wil zijn en waar ik wil blijven, voor de rest van mijn leven!