Maria van Zanten. Coach bij Puur Zenzsa

Op mijn zestiende heb ik een eetstoornis ontwikkeld, die uiteindelijk meer dan twintig jaar heeft geduurd. De langste periode heb ik boulimia gehad.
Tijdens mijn herstel groeide het verlangen mijn eigen persoonlijke ervaringen in te zetten anderen ten behoeve van anderen. Nu help ik als ervaringsdeskundige en professional vrouwen het emotie-eten of een eetstoornis achter zich te laten, zodat ze weer gewoon kunnen genieten van eten en blijvend gewichtsverlies wel mogelijk is. Waardoor hun leven een stuk leuker wordt! Dat zie ik keer op keer bij mijn cliënten.

Ik werk hiertoe met een stappenplan waarmee je inzicht krijgt in je onderliggende patronen en behoeften.

Achtergrond en opleidingen:

Als start heb ik mijn ervaring benut door het geven van gastlessen op diverse scholengemeenschappen en door individuele ondersteuning  van leerlingen/jonge vrouwen met een (beginnende) eetstoornis door middel van e-mail contact. Vervolgens heb ik opleidingen afgerond tot: Gewichtsconsulent, Orthomoleculair afslankconsulent, Natuurvoedingsadviseur, Natuurvoedingskundige, Trainer Hormoonfactor i.o. Ik ben opgeleid door Joanna Kortink (auteur: Uit de ban van eetbuien en: Uit de ban van emotie-eten in samenwerking met Greta Noordenbos) tot professioneel coach begeleiding bij eetproblematiek. Ik ben aangesloten bij haar netwerk van deskundigen; zie: www.emotie-eten.nl. Daarnaast heb ik mij in 2017 bijgeschoold tot Emotie-eten de baas specialist© via www.emotie-etendebaas.nl. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging BGN, waardoor vergoeding bij diverse zorgverzekeringen mogelijk is.

Ik ben aangesloten bij Emotie-eten de baas licentiehouder: Fenna Janssen

Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook!

Uitgeteld lig je op de bank met maar één gedachte: ik moet zoet, chocola, NU! Na een zware werkdag is eerst een halve zak chips nodig om tot rust te komen. Herken je deze situaties?
Dit soort snoep- en snaaibuien zijn funest voor je zelfvertrouwen en je gewicht. Wil jij het emotie-eten blijvend onder controle krijgen? Nooit meer op dieet? Dan helpen wij je graag.
Als Emotie-eten de baas specialist© van www.emotie-etendebaas.nl laat ik je onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Je leert voelen dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost of liefde. Een pak koekjes opeten vervult dit verlangen niet. Via een 7-stappen plan ervaar je hoe je je behoefte aan rust of waardering kunt bevrediging zonder naar troosteten te grijpen. Hiermee krijg jij je snoepbuien definitief onder controle.
In de begeleiding volgen we het 7-stappen plan dat beschreven staat in het boek “Liefde in plaats van chocola”, van Fenna Janssen, diëtist-therapeut en eigenaar van www.emotie-etendebaas.nl
Herken jij jezelf als jojoër? Heb je al bewezen dat je goed kunt afvallen, maar kom je weer aan bij tegenslag, verdriet of stress? Dan is het tijd te stoppen met lijnen en het emotie-eten stap voor stap aan te pakken.
Honderden vrouwen is het al gelukt het emotie-eten onder controle te krijgen. Dat lukt jou dus ook!

Meer info op: emotie-etendebaas.nl